Wat is Solid Surface en wat zijn de voordelen?

5 minuten leestijd | Rens Vollebergh 

 

Wij zetten alle voor- en nadelen van het materiaal Solid Surface voor je op een rijtje. Daarnaast vertellen we waar het veel voor gebruikt wordt en waar je op moet letten als je Solid Surface gaat kopen.

 

 

  • Wat is Solid Surface? 
  • Waar wordt het voor gebruikt?
  • Waarom is er zo veel prijsverschil in Solid Surface?
  • Voor- en nadelen op een rijtje: 
  • Vollebergh Visualisaties en Solid Surface.


 

Wat is Solid Surface (Corian & Hi-Macs)?

Solid Surface is de verzamelnaam van het materiaal Corian en Hi-Macs. Corian en Hi-Macs zijn solide materialen dat wil zeggen dat ze gemaakt worden van een mix van acryl -en/of polyester, met mineralen, vulstoffen en harsen. Maar let op er bestaan ook Solid Surface die na enkele jaren geel uitslaan. Let daarom altijd goed op van welk merk je het Solid Surface koopt. De samenstelling van Corian  en Hi-Macs zijn altijd goed en raden wij zeker aan. 

 

 

Waar wordt het voor gebruikt?

Het materiaal is zeer geschikt voor in de badkamer en voor in het interieur. Doordat het materiaal niet poreus is kan er geen water of andere stoffen in het materiaal trekken. Wat het dus meer dan geschikt maakt voor de badkamer. Het heeft een matte uitstraling en heeft de mogelijkheid om naadloos verlijmd te worden. Ook kan je het thermovormen, dat wil zetten dat het materiaal verwarmd worden vervolgens in een mal getrokken drukt. Na het afkoelen behoud het zijn vorm. Dit is erg bijzonder aan een materiaal. Het kan dus voor ontzettend veel gebruikt worden. 

 

 

 

Waarom is er zoveel prijsverschil in Solid Surface? 

Dit heeft te maken met de verschillende samenstellingen van het materiaal. 
 

Chat openen
1
Scan de code
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?